Jane’s Addiction – neslavni reunion

Najavljivali su mediji, a i mi na našim stranicama reunion originalne postave Janes Addictiona. Koncerti su počeli prije nekoliko dana, ali se jedan od njih završio neslavno. Umjesto da muzika kultnog sastava dominira društvenim mrežama, na news feedovima preovladava svađa frontmena i gitariste benda.

U videima koji su kružili mrežama vidi se veoma iznervirani Perry Farrel koji nasrće na kolegu za gitarom Dave Navarra. Tampon zonu je pravilo obezbjeđenje i basista Eric Avery.

Jane’s Addiction je prekinuo nastup u Bostonu naglo u petak uveče (13. septembra) nakon fizičkog sukoba između kolega. Farellova supruga, Etty Lau Farrell, objavila je detaljan prikaz incidenta, optužujući basistu Erica Averyja da je napao Farrella odmah nakon toga.

Etty je na svom Instagramu objavila detaljan prikaz incidenta pod nazivom “Ko, Kako, Šta, Zašto, Kada” zajedno sa video snimkom, objašnjavajući da su problemi sa zvukom mučili turneju, a Perryeva frustracija je rasla svake noći. Iako priznaje da je Perry “izgubio kontrolu” na bini, dodaje da fanovi nisu vidjeli šta se dogodilo nakon toga, kada je Avery navodno izudarao Perrya.

“Perry je svake noći patio od tinitusa i upale grla, ali kada su ljudi iz prvog reda počeli da se žale Perryu i psuju ga da je bend preglasan i da ga ne mogu čuti, izgubio je kontrolu”, rekla je njegova supruga. Dodala je da je bend počeo pjesmu “Ocean” prije nego što je Perry bio spreman. Zvuk na bini bio je toliko glasan da Perry nije mogao čuti ništa osim buke i vibracija instrumenata, i do kraja pjesme nije više pjevao, već je vikao, samo da bi ga čuli.

U međuvremenu otkazan je nastup u nedjelju veče (15. septembra) u Bridgeportu u Connecticutu, i traje. Vjerovatno će se isto desiti sa koncertom od 16. oktobra u Los Anđelesu.