Duo Short Reports počeo sa otkrivanjem novog albuma

“Stvari” su treći singl Short Reports na srpskom jeziku koji izlazi za izdavačku kuću Kontra. Spot za pjesmu koja će se naći na novom albumu dua Short Reports izašao je u petak 13. 09. 2024., a za režiju je i ovaj put je bila zadužena Ljudmila Korobova.

“Izabrani datum izlaska singla poslužio je i kao sarkastična simbolika sujeverja koje se nalazi u konstalaciji promatranja besmisla, a svaki pokušaj smislenosti je utopistički vapaj za usporenjem vremena naše prolaznosti. Neke stvari nikada nas ne prođu, ostaju sa nama do kraja. To su svi oni sitni osećaji nedostajanja koji zajedno prave velike rupe u našem postojanju. Njih nismo uvek svesni ili o njima trpeljivo ćutimo” – rekao je Nemanja Velimirović, osnivač benda.

Duo Short Reports je tokom proljeća 2024. održao turneju po Balkanu koja je završena velikim koncertom u Beogradu u KST-u gde su kao gosti grupe Artan Lili odsvirali novi album prije samog snimanja i miksanja istog koje je okupiralo ljeto 2024. Bend trenutno čine Nemanja Velimirović (gitara, vokal) i Aleksandar Milovanović (bubanj), a pomenuti LP će ugledati svjetlost dana u skorije vrijeme.