Franz Ferdinand novim singlom najavljuju šesti studijski album

Franz Ferdinand ima novi singl. Pjesma “Audacious” najavljuje šesti studijski album, “The Human Fear” koji će biti objavljen 10. januara 2025. Pjesma je objavljena uz videospot. “Audacious” je prvi singl s nadolazećeg albuma. Vokal i gitarista benda, Alex Kapranos, komentarisao je singl riječima: “Radi se o tome da imate drsku reakciju kada osjetite kako se tkanina postojanja raspada oko vas. Biti hrabar, suprotstaviti se. Zaviriti preko ruba u vječnost ne-postojanja i reći ‘Aye! Fuck it! Not today thank you!”

Videospot koji dolazi uz pjesmu snimljen je u Barrowlandu u Glasgowu, mjestu na kojem je bend mnogo puta nastupao. Reditelj spota, Andy Knowles izjavio je da je odmah kad je čuo pjesmu shvatio da ona zahtjeva slavljenički videospot. “Želio sam graditi na šaljivom pristupu koji smo uzeli za ‘Curious’ 2022. godine, suprotstavljajući neke od tmurnijih trenutaka života s eksplozijom zabave kada stvari gledate kroz ‘drsku’ leću”, govori Knowles.

Nadolazeći album činiće 11 pjesama, a bend će već krajem ove godine prije njegovog izlaska početi sa koncertnim promocijama. Turneju su zakazali sa The Killersima.