Kevin Smith se vratio filmu sa najličnijim ostvarenjem u karijeri

Kevin Smith se vraća sa novim filmom The 4:30 Movie, koji je u velikoj mjeri inspirisan odrastanjem ovog pisca i režisera sredinom 80-ih i njegovim tinejdžerskim godinama ispunjenim ljubavlju prema filmovima.

Radnja filma The 4:30 Movie smještena je u New Jerseyju, gdje je Smith odrastao, a veliki dijelovi su snimani u Smodcastle Cinemas, kojeg je Smith sada suvlasnik. Uz zvučnu podlogu pjesme “Kids in America” Kim Wilde, trailer za ovaj lagani film o odrastanju prati 16-godišnjeg dječaka (kojeg glumi Austin Zajur) koji konačno skuplja hrabrost da pozove svoju simpatiju, Melody (Siena Agudong), na film s ocjenom R u 16:30 sati.

Zvanični sinopsis filma glasi: “Pisac i režiser Kevin Smith predstavlja svoj najličniji film do sada sa ovom pričom o odrastanju — smještenom u ljeto 1986. godine — koja prati troje šesnaestogodišnjih prijatelja koji subote provode švercujući se u bioskopu lokalnog multipleksa. Kada jedan od momaka pozove djevojku svojih snova da gledaju film s ocjenom R, sva komedija kreće”.