Vought Rising – The Boys dobijaju prequel

Iako će se serija The Boys završiti sa nadolazećom petom sezonom, jasno je da ima još mnogo priča koje treba ispričati u ovom univerzumu. Zato je najavljena serija Vought Rising, prequel u kojem će glumiti Aya Cash i Jensen Ackles, a koja je smještena u rane dane superheroja u ovom izopačenom svijetu.

Izvršni producent Eric Kripke i showrunner i izvršni producent serije Paul Grellong rekli su: “Uzbuđeni smo što vam možemo predstaviti sljedeću poremećenu seriju iz svijeta The Boys. To je izopačena misterija ubistva o porijeklu Voughta u 1950-im, ranim podvizima Soldier Boya, i dijaboličnim manevrima Supa poznatog fanovima kao Stormfront, koja je tada nosila ime Clara Vought. Jedva čekamo da vas zadivimo i uznemirimo vaše duše ovom senzacionalnom, jezivom sagom natopljenom krvlju i Compound V-om.”

Vought Rising je treći spinoff iz univerzuma The Boys, nakon animirane antologijske serije The Boys Presents: Diabolical i Gen V, serije smještene na koledž koja se odvija istovremeno sa glavnom serijom.

Jensen Ackles je predstavljen tokom treće sezone kao Soldier Boy, jedan je od prvih superheroja. Aya Cash je, s druge strane, prvi put predstavljena kao Stormfront u drugoj sezoni. Ona je superheroj čije su je supermoći i mračna fašistička uvjerenja učinili zastrašujućim antagonistom i moćnim saveznikom Homelandera.