Butcher Babies ostali bez pjevačice

Butcher Babies se rastaju sa osnivačicom i pjevačicom Carlom Harvey.

Alternativni metal bend je objavio vijest na društvenim mrežama, poželjevši Harvey sve najbolje u njenim budućim muzičkim poduhvatima. Izjava benda, objavljena na Instagramu, glasi ovako:

“Kako ste možda već pretpostavili, potvrđeno je da su se Carla Harvey i Butcher Babies službeno razišli. Carla je bila integralni dio našeg puta, donoseći svoj jedinstveni talent, strast i energiju u bend. Zahvalni smo na nevjerovatnim uspomenama koje smo zajedno stvorili i uticaju koji je imala na našu muziku i naše fanove. Nedostajaće nam mnogo i želimo joj sve najbolje u budućim poduhvatima. Duboko cijenimo vašu podršku tokom posljednjih 15 godina. Osjećamo se nevjerovatno srećnim što možemo nastaviti da pravimo i sviramo muziku i uzbuđeni smo zbog nove ere Butcher Babies! Vidimo se na turneji.”

Harvey, koja se ranije ove godine vjerila sa bubnjarom Anthraxa i Pantere Charliejem Benanteom, takođe je podijelila izjavu o svom odlasku iz Butcher Babies.

“Tokom posljednjih 6 mjeseci, možda ste primijetili moje odsustvo sa postova Butcher Babies. Nakon 15 godina posvećenosti, željela sam da vas obavijestim da se neću vraćati u bend za buduće poduhvate. Veoma sam ponosna na svoj rad sa Butcher Babies. 2 EP-a, 5 punih albuma i bezbroj turneja sa našim metal herojima! Svim našim nevjerovatnim prijateljima i fanovima Butcher Babies – pružili ste mi neka od najboljih iskustava u životu! Voljela sam svaki sekund pisanja i nastupanja širom svijeta za vas! Voljela sam da vas upoznajem. WOW. Još uvijek ne mogu da vjerujem koliko je ova djevojka iz Detroita imala sreće. Ne prestajem sa pravljenjem muzike i nastupima. Vidjećemo se uskoro.”