“Terminator Zero” stiže u avgustu

U prvom trejleru za novu Netflixovu anime seriju “Terminator Zero”, borac otpora po imenu Eiko (Sonoya Mizuno) poslat je nazad u 1997. godinu kako bi spriječio Skynet da stekne samosvijest i započne rat protiv čovječanstva.

Serija “Terminator Zero” od osam epizoda fokusira se na Eiko, koja putuje kroz vrijeme iz post-apokaliptične 2022. godine kako bi zaustavila kompjuterskog programera po imenu Malcolm Lee (André Holland) da pokrene japanski odgovor na Skynet: naprednu vještačku inteligenciju zvanu Kokoro (Rosario Dawson). Eiko se suprotstavlja Timothy Olyphant kao Terminator.

“Ovo nije ono što mislite da jeste,” kaže Eiko u trejleru, vjerovatno upozoravajući Leea na Terminatora. “Još uvijek to ne možete vidjeti. Ali cijelog života ste bili na putanji sudara. To nikada, nikada neće stati. Samo je jedna stvar između vas i njega. Ja.”

Kreator Mattson Tomlin (koji takođe piše “The Batman II”) je showrunner i pisac serije “Terminator Zero”. Glasovnu postavu takođe čini Ann Dowd kao Prorok, koja je opisana kao “filozofski vodič ljudskog otpora, svjetlo koje vodi preživjele u mraku nepoznate budućnosti.”

“Terminator Zero” počinje sa strimovanjem 29. avgusta, što se poklapa sa godišnjicom “Sudnjeg dana”.