Zappin Apostrophe dobija deluxe izdanje za pola vijeka od izlaska

Frank Zappin album “Apostrophe (‘)” dobiće super-deluxe izdanje povodom svoje 50. godišnjice.

Zappin priznati šesti solo album, koji je originalno objavljen 1974. godine, biće ponovo izdat kao set od šest diskova sa 75 pjesama, sa datumom izlaska zakazanim za 13. septembar.

Pored originalnih devet pjesama, među kojima su klasici kao što su „Don’t Eat The Yellow Snow“ i „Cosmic Debris“, novo izdanje će uključivati bonus snimke uživo sa Zappinih nastupa u Koloradu i Ohaju, nove mikseve i više detalja iz snimanja albuma.

U kutiji novog izdanja biće uključena i knjižica od 52 stranice koja će sadržati potpuno nove arhivske fotografije fotografa koji je uradio naslovnicu albuma, Sama Emersona. Fanovi će takođe dobiti kompilaciju propratnih bilješki i eseja koje su napisali britanski muzički novinar Simon Prentis i stručni Zappin arhivista Joe Travers.

Govoreći o ponovnom izdanju, Travers je rekao: „Sa ‘Apostrophe (‘)’, Zappa je nastavio da stvara svoj sopstveni žanr u muzici. Niko nije zvučao kao Frank Zappa. Ovaj album, a posebno ‘Don’t Eat The Yellow Snow’ donio je taj jedinstveni, divan zvuk masama na način koji niko, uključujući Franka, nije očekivao.“