Suicidal Tendencies snimili prvi singl sa novim bubnjarem i gomilom gostiju

Suicidal Tendencies su objavili svoju prvu studijsku pjesmu sa novim bubnjarem Džejom Vajnbergom koji je ranije svirao za Slipknot. Pjesma “Nós Somos Família” je verzija na portugalskom jeziku njihove pjesme iz 1997. godine “We Are Family”.

Nova verzija ove pjesme okuplja veterane thrasha iz Los Anđelesa sa nizom brazilskih umjetnika koji su predstavljeni u pjesmi, uključujući Badauí (CPM22), B Negão (Planet Hemp), João Gordo (Ratos De Porao), Rodrigo Lima (Dead Fish), Supla, Fernanda Lira (Crypta, bivša Nervosa), Marcão Britto i Thiago Castanho (Charlie Brown Jr.), kao i skejtbordere Sandro Dias i Pedro Barros.

U pjesmi su Vajnbergove vrhunske vještine bubnjanja odmah prikazane. Pjesma počinje munjevitim solom na bubnjevima.

Singl je snimljen u studiju Estúdio Central (ranije RedBull Station) u Sao Paolu, Brazil, uz izvršnog producenta i dugogodišnjeg saradnika benda Aleksa Palaiu. Britanski producent Pol Norfild i brazilski ton majstor Riko Manzano takođe su radili na projektu.

“Uvijek smo razgovarali o tome kako bi bilo raditi pjesmu sa nekim drugim ljudima,” rekao je Mike Muir iz Tendenciesa brazilskom muzičkom novinaru Igoru Mirandi o porijeklu kolaboracijske pjesme. “I moji prijatelji su se javili telefonom. Doveli smo Džeja u studio, snimili pjesmu. Rekao sam, ‘Pustite me da pričam sa nekoliko ljudi.’ Pitali su me, ‘Sa kim želiš da pričamo?’ Spomenuo sam nekoliko ljudi i svi su došli u studio da snimaju. Bilo je sjajno vidjeti sve na FaceTimeu ili kako god smo to radili, koliko su svi bili uzbuđeni, koliko su bili velikodušni sa svojim vremenom i svime. Nevjerovatno.”