Snima se rokumentarac o Scorpionsima

Danas mnogi ljubitelji klasičnog roka znaju Scorpions po bezvremenim pjesmama kao što su “Big City Nights,” “Rock You Like a Hurricane,” “Send Me an Angel” i “Wind of Change.” Međutim, njihova priča je mnogo više od nekoliko hitova. Kovani u vatri podijeljene Njemačke, bend je stekao slavu pozivom na jedinstvo. Predstojeći biografski film Wind of Change će istražiti korijene benda, njihov bunt i uspon do svjetske slave.

Formirani od strane prijatelja Rudolfa Schenkera, Klausa Meinea i Matthiassa Jabsa, Scorpions su prkosili zakonima svirajući u srcu SSSR-a. Tokom ove turneje i dok je Berlinski zid padao, bend je objavio “Wind of Change.” Pjesma i dalje stoji kao poziv na jedinstvo i himna mira.

Prema Deadlineu, ESX Entertainment Alija Afshara će producirati ovaj film. Za Afshara, pričanje priče o bendu je važno. “Muzika Scorpionsa je u velikoj mjeri prodrla u našu kulturu,” rekao je. “Njihov zvuk ima evokativni kvalitet koji je neuporediv u žanru, što je jedan od razloga zašto hitovi poput ‘Rock You Like a Hurricane’ i ‘Still Loving You’ i dalje imaju veliku popularnost i često se nalaze na filmskim soundtrackovima”, dodao je. “Njihova muzika nastavlja da povezuje novu generaciju obožavalaca širom svijeta.”

Film će se vjerovatno naći u bioskopima 2025. godine.