Bill Callahan spakovao live album “Rescuscitate!”

Bill Callahan je najavio novi live album koji je snimio tokom turneje u okviru promocije albuma YTILAER. Novi album, pod nazivom Resuscitate!, bilježi koncert održan u Thalia Hall u Chicagu, u ponedjeljak, 6. marta 2023. godine.

Callahan je svirao na koncertu sa gitaristom Mattom Kinseyjem, tenor saksofonistom Dustinom Laurenziem i bubnjarom Jimom Whiteom. Pored njih, gostovali su i pijanista Nathaniel Ballinger, vokalista Pascal Kerong’A, alt saksofonist Nick Mazzarella, svirač guembrija Joshua Abrams i svirač harmonijuma Lisa Alvarado.

Resuscitate! izlazi 26. jula putem izdavačke kuće Drag City. U saopštenju za medije povodom albuma, Callahan je rekao: “Ovo je live album snimljen tokom turneje za YTILAER. Pjesme imaju tendenciju da mutiraju nakon što su snimljene. Ove pjesme su mutirale brže nego obično. Kao što se desilo Bruceu Banneru u laboratoriji – znao sam da će ove pjesme dobiti supermoći. Što se mene tiče, ovu promjenu je trebalo dokumentovati. Najbolja stvar u vezi sa dokumentovanjem nečega je to što daje stvaraocu dozvolu da ide dalje, ako to želi. Ja obično preferiram da idem dalje”.

Ove pjesme su snimljene u Chicagu, srcu Amerike. I to u jednom od najboljih klubova u zemlji. “Trudim se da radim samo sa mjestima koja nisu povezana sa Live Nation/Ticketmasterom. Thalia Hall, bebo. Ostani slobodna”, poručio je Callahan.

Resuscitate!:

01 First Bird
02 Coyotes
03 Keep Some Steady Friends Around
04 Partition 05 Drover
06 Pigeons
07 Everyway
08 Naked Souls
09 Natural Information
10 Planets