Zagreb dobija skulpturu Džonija Štulića

Skulptura Johnnyja Štulića, djelo akademskog vajara i bubnjara, te kolege samog Štulića iz kultne Azre – Borisa Leinera svečano će biti postavljena u zagrebačkom Tematskom parku Rock’n’rolla u petak 7. juna u 19:00. Jedan od najvećih rock autora ovih prostora time će se pridružiti brojnim drugim legendarnim muzičarima koji su već dobili svoje mjesto u ovom jedinstvenom parku.

Boris Leiner, kao bubnjar Azre godinama je stvarao istoriju domaće muzike zajedno sa Štulićem, a sada mu je dao svojevrsnu podršku u formi prve Johnnyjeve skulpture. Radi se o ukupno četvrtom Leinerovom radu izloženom u Tematskom parku Rock’n’rolla smještenom u ulici Pavla Hatza 16. Do sada je inspiraciju pronalazio u Johnu Lennonu, Amy Winehouse i Jimiu Hendrixu.

Uz njih, ova gradska turistička atrakcija pokrenuta prije 11 godina prostor je dala mnogim gigantima svjetske, ali i domaće scene, kao što su David Bowie, Ramonesi, Joe Strummer, Debbie Harry, Iggy Pop, Dino Dvornik, Nick Cave, Lemmy Kilmister, Patti Smith, Skin iz Skunk Anansie i Jack White.

Svečano otkrivanje skulpture, u organizaciji Radio Tvornice, planirano je za petak, 7. juna u 19:00, a ulaz je slobodan.