“Idle Hands” nastavak Slayerove priče sa potpisom Kerry Kinga

Kerry King, pisali smo već, je najavio svoj debitantski solo album, From Hell I Rise, koji stiže 17. maja. Da bolje osjetite kako će zvučati njegov debi materijal tu je i uvodni singl “Idle Hands”

Gitarista je takođe predstavio članove svog novog benda. 

Službena objava dolazi godinama nakon što je King simbolično ostavio svoj legendarni lanac na pozornici na kraju posljednjeg koncerta Slayera 2019. u The Forumu u Los Angelesu. U to je vrijeme King brzo obavijestio obožavatelje da će osnovati novi solo bend koji će nastaviti zvuk i etos Slayera – čije je povlačenje King smatrao “preuranjenim”. 

“Znao sam da nisam završio,” primijetio je King u saopštenju za album, “i nisam imao namjeru da prestanem da sviram”. 

“Idle Hands” je prva pjesma od materijala vrijednog “dva puna albuma” za koji King tvrdi da ga je nakupio u godinama nakon Slayerovog penzionisanja. Očekivano, cjelokupni zvuk je vrlo blizu gitaristovom bivšem bendu. 

King je odabrao supergrupu kolega thrash veterana, da zajedno promovišu album. Angažovao je bubnjara Paula Bostapha (Slayer), basistu Kylea Sandersa (Hellyeah), gitaristu Phila Demmela (ex-Machine Head) i Marka Oseguedu iz Death Angela na vokalu.