The Torch – dokumentarac o Buddy Guyu uskoro u kinima

Buddy Guy podučava blues sljedeću generaciju bluzera u novom traileru za film ‘The Torch’, pa tako njegov život i karijera opravdavaju naslov ovog dokumentarca. Osim što se ovo ostvarenje fokusira na njegovo mentorstvo mlađim umjetnicima poput Quinna Sullivana i Christonea “Kingfish” Ingrama, upotpunjeno je i detaljima iz njegove prebogate karijere. 

“The Torch” će premijeru imati u odabranim kinima 18. marta. “Baklja” je, kako reditelj Jim Farrell kaže za Rolling Stone, bila inspirisana paktom koji je Guy sklopio s jednim od svojih mentora i prethodnika, Muddyjem Watersom: “Posljednji čovjek koji je ostao na nogama, ne smije dopusti da blues umre”. 

“Naš cilj u The Torch bio je da pokažemo Buddyjevu briljantnost i saradničku velikodušnost na pozornici, a istovremeno postići intimnost u trenucima iza pozornice u kojima dijeli svoja ogromna životna iskustva,” kaže Farrell. “Kao što Derek Trucks kaže: ‘Uvijek se radujem što ću dobiti s njim koliko god mogu vremena, jer se tada osjećaš kao da je na tebe palo ovo nevjerojatno znanje”.