Wovenhand objavio moćni deveti album – Silver Sash

Novi album sastava Wovenhand izašao je 4. februara 2022. “Silver Sash” još jednom prikazuje Davida Eugenea Edwardsa i njegov bend u najboljoj formi. Kao posebno izdanje, strogo ograničeno na 1.000 primjeraka, biće otisnut u srebrnom vinilu. 

O devetom materijalu grupe izjavu je dao saradnik na ploči Chuck French. „Silver Sash je potpuno jedinstvena ploča za Wovenhand. Sve se radi kod kuće, puno elektronike, pomiješano tokom pandemije, leđima uza zid. To je još jedno pero u divljem šeširu koji je katalog ovog sastava“ – rekao je Chuck French.

Silver Sash prvi je znak života Davida Eugenea Edwardsa od hvaljenog “Star Treamenta” iz 2016. godine. Novi album je prvi Wovenhand opus u potpunosti napisan u saradnji s Chuckom Frenchom, koji je takođe poznat kao gitarista Planes Mistaken For Stars. Iako se poznaju godinama, tek sada su našli vremena da napišu ovaj materijal. 

„Muzika je snimljena u mojoj kući u Denveru uz pomoć našeg dragog prijatelja Jasona Begina. David je snimio svoje vokale u svojoj kući (koja je 3 bloka dalje). Imao sam hrpu muzike u raznim stanjima postojanja, različite dobi, koja je čamila u mom računaru. Napravio sam playlistu za Davida i krenulo je…”, rekao je French.