30. aprila izlazi Live at Knebworth 1990. Pink Floyda

Pink Floyd će 30. aprila objaviti live album sa nastupom iz 1990. godine u engleskom selu Knebworth. Prvi put na CD-u, vinilu i digitalu.

Legendarna rock grupa poslužila bila je headliner ovog događaja, na kojem su takođe nastupali Paul McCartney, Genesis, Eric Clapton, Elton John, Tears for Fears i Robert Plant i Jimmy Page.

“Postoji nešto posebno u vezi s Knebworthom”, rekao je bubnjar Pink Floyda Nick Mason u izjavi. “Svi pamtimo lijepe trenutke sviranja tamo ’70 -ih, a ova se predstava nije razlikovala. Kao dječak iz sjevernog Londona ovo je bila gotovo domaća utakmica, ali s dodatnim oduševljenjem ponovnim okupljanjem benda nakon mega turneje koja je trajala duže od godinu dana. “

“Bila je to i prilika da sa nama nastupi  divna Candy Dulfer – bio sam njen ljubitelj već duže vrijeme, i bila je šteta što je nismo imali priliku iskoristiti za još”, nastavio je. “Gostovao je i naš dragi prijatelj Michael Kamen. Michael je toliko doprinio PF-u tokom prethodnih 10 godina i sjajno je imati nešto od njegovog sviranja na snimanju.”

Live album će sadržati numere:  “Shine on You Crazy Diamond (Parts 1-5),” “The Great Gig in the Sky,” “Wish You Were Here,” “Sorrow,” “Money,” “Comfortably Numb,” and “Run Like Hell.”