Otvoren Muzej Novog vala u Zagrebu

    Muzej novog vala, multimedijalni prostor s mnoštvom izložbenog materijala – predmeta, fotografija i drugih dokumenata vremena, otvoren je u Zagrebu, koji je u to vreme, kasnih 70-ih i 80-ih, proživljavao jedan od svojih najkreativnijih popkulturnih i muzičkih vrhunaca, prenijeli su mediji ovih dana.

    Željeli smo ovjekovječiti strast, ljubav i polet iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, kada je Zagreb bio europska prijestolnica glazbe, kada su Melody Maker, New Musical Express i drugi listovi pisali o onome što se događalo u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Novom Sadu, poručili su na otvaranju osnivači muzeja.

    Muzej je uglavnom opskrbljen donacijama učesnika toga vremena, a u njemu će osim standardne postavke biti upriličene i razne promocije

    Dosta pažnje povodom ovog događaja privukla je i objava na facebook profilu Branimir Štulić pisana u karakterističnom maniru.

    “Povodom otvaraњa “Muzeja Novog vala” primoran sam objasniti da izloženi ručnik i tenisice nisu moje već Pađenove pošto idu uz њegove zebraste špilhoznice u kojima je svirao na “Zadovoљštini”.

    Moje su tri pedale koje su mi kod њega ostale i za koje nije imao odobreњe da ih daje kao što kaže, jer po običaju izvrće i laže.

    A što se bunta tiče, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je zadњa osoba da se u taj pojam ugrađuje, koliko je uostalom nakaradna i sama pomisao da Muzej (po sebi smetlište povijesti i odlagalište otpada) otvoren i odobren uz pomoć ustanovљenih krvopijskih strukovnih i inih udruženja – na otporu počiva.

    A za moj dijelak u tome, izjavљujem da je to zloćudna zloupotreba moga lika i stiha iz najnižih pobuda, i da mi se kao strancu koji nema ništa s vama, skinete s њežnika”, stoji u objavi.