21. 03. 1977. AC-DC – Let The Be Rock

Na današnji dan 21. marta 1977. godine objavljen je album koji nosi rijetku triviju. Posljednja stvar sa albuma je ne samo najbolja i najpoznatija njegova pjesma, već i u samom vrhu karijere benda. Radi se o numeri “Whole Lotta Rosie”, albumu “Let There Be Rock” i grupi AC-DC. “Let There Be Rock” je četvrti studijski album australijskog hard rock sastava i treći studijski album objavljen van matične zemlje. To je ujedno bio i posljednji AC / DC album na kojem je Mark Evans svirao bas.

Bend je sa prethodnim materijalom “Dirty Deeds” razočarao američke partnere iz Atlantic Recordsa koji sui m pružali dosta logističke podrške, pa je bend zamalo završio sa internacionalnom karijerom. Umjesto toga, Australijanci dodaju gas i prave jedan od najznačajnijih albuma njihove karijere.

Evo kako je to video, već pomenuti Evans: “Kad smo saznali da nas je Atlantic odbacio, stav je bio: “Jebeš njih! Ko, dođavola, oni misle da su? Pokazaćemo im!” Bili smo ozbiljno bijesni zbog toga. O tome nije trebalo raspravljati. Ući ćemo u taj album (Let There Be Rock) i nabiti im ga u dupe!”

I bi ROCK!

No.TitleLength
1.“Go Down”5:31
2.Dog Eat Dog3:35
3.Let There Be Rock6:06
4.“Bad Boy Boogie”4:27
No.TitleLength
5.“Overdose”6:09
6.“Crabsody in Blue”4:44
7.“Hell Ain’t a Bad Place to Be”4:14
8.Whole Lotta Rosie5:24